1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Nieuws

Nieuwsbrief Reumafonds

.

Door hier te klikken, kunt u de nieuwsbrief lezen, die o.a. verstuurd is aan Bertha Broekman, als voorzitter van onze vereniging. Hierin gaat het ook over de verschillende zorgverzekeringen.


Het weer


Wist je dat...

Het Reumafonds

Continue op zoek is naar vrijwilligers die hulp willen bieden bij het collecteren voor de landelijke collecte die jaarlijks gehouden wordt. De volgende collecte is van 21 t/m 26 maart 2016! Help mee en steun het Reumafonds en meld je aan als collectant

Het soms niet beter kan...

Zorgbelang Zuid-Holland een training geeft voor het schrijven van een 'Boeiend Verhaal' om het hart van mensen te raken.

EN het Reumafonds ons oproept om een boeiend verhaal, je eigen verhaal te schrijven. Zie het verhaal van Coco Broeken; meer weten kijk onder Nieuws.

EN de Edgar Stene Schrijfwedstrijd van ReumaZorgNederland nog steeds loopt  met als thema "Hoe zorg jij ervoor dat je alles uit je leven haalt wat erin zit?" . Je kunt een leuke reis naar London winnen! Kijk onder Nieuws voor meer informatie! 

Er veel facten en feiten over reuma bekend zijn...

 1/4 van alle mensen in Europa reuma heeft? Dat betekent dat bijna iedere familie er mee te maken krijgt. Daarmee raakt reuma in de Westerse wereld meer mensen dan welke andere ziekte dan ook.

 

In Nederland bijna 2 miljoen volwassenen aan een vorm van reuma lijden? Ruim de helft (1,1 miljoen) van hen heeft artrose, de overige patiënten lijden aan een vorm van ontstekingsreuma (420.000 mensen) of wekedelenreuma (240.000 mensen). Sommige mensen hebben verschillende vormen.

 

60% van alle mensen met reuma jonger is dan 65 jaar en circa 3000 kinderen in ons land met reuma leven?

 

Zo’n 700.000 reumapatiënten afhankelijk zijn van hulpmiddelen en 630.000 mensen dagelijks medicijnen moeten innemen?

 

Van alle reumapatiënten 58% een betaalde baan heeft? Van de mensen met ernstige reuma is 16% arbeidsongeschikt.

 

Reuma de maatschappij jaarlijks circa 16 MILJARD euro kost? Dat komt door medische kosten en productieverlies door ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid.

 

Reuma WERELDWIJD de belangrijkste oorzaak is van ziekteverzuim en vervroegd pensioen?

Aantal gasten online 3
  • Laatste wijziging website: donderdag 26 november 2015.

Doe de REUMA KENNISTEST

en/of

Doe de REUMA BEWEEGQUIZ